Отоци в краката и тялото

Отоци в краката и тялото

   ПРОБЛЕМИ С ЛИМФАТА!  

Защо и как да ги махнем?

Нека започнем със ЗАЩО? 

1️⃣️ Слаба мускулатура!

Ако мускулатурата е слаба, тя няма сила да изтласква преминаващите през нея течности. Лимфата и кръвта са в застой! Кръвта трябва да носи чаша смути, пълна до горе с чадърче и със сламка  на всеки 4 часа. Реално тя го носи на всеки 6-8 часа, без чадърче и по пътя е разляла половината. Клетките са гладни и не функционират правилно. Лимфата от своя страна трябва да мине, за да събере празните чаши и сламки, да почисти там, където е разливано, да вземе гърнетата и да ги изхвърли в казана (бъбреците). Да, ама не се получава.  Тя е бавна и вместо да чисти на всеки 4 часа, със задръстванията стига за 6-8. Сещате ли се какво се случва, като камиона за боклук не мине?   

2️⃣️ Изкривявания.

Всяко изкривяване е като бент за буйната река (кръвта и лимфата).  Преди два месеца качих една много подробно описваща статийка за изкривяванията в тялото.  Кое и как влияе. Как функционира тялото ни. А също така направихме 6 – седмична кампания „Да се изправим заедно“, в която всяка седмица ви давахме едно упражнение, което да правите сами в къщи.  Можеш да се включиш по всяко време, само харесай страничката  на “Здравна Академия Белчеви“, дай от началото и започвай! 

3️⃣️ Хронични заболявания и след оперативни отоци!

Работих с много хора.  Няма да забравя един руски астронавт, беше на 43 години, пенсионер. Три години подред всяко лято си правеше курс при мен от 10 процедури пресотерапия. Разказваше ми как три пъти в годината това е задължително за него, защото лимфата му не циркулира от липсата на гравитация в космоса.  Много отоци сме лекували след операция за отстраняване на яйчници или лимфни канали поради ракови заболявания. Когато затвориш магистралата, става претоварване на малките пътища. От гравитацията всичко спада надолу, но не се връща. В началото започва оток, кракът е мек и просто е като тресяща се маса, наподобяваща желе. В този момент движението и кремове, засилващи лимфната циркулация, помагат. Ако не вземем мерки, краката увеличават обема си до 3-4 пъти. Стават тежки. Ако ги натиснем, пръстите ни остават леки ямки всеки път за по-дълго време с бели точици. От течност, лимфата става желе, което се сгъстява и сгъстява. Прииждащата лимфа вече не преминава, краката стават студени и много твърди. Те вече не са просто леко чувствителни, а напълно губят усещане за допир.   В този момент също има спасение. Загряващи продукти в съчетание със силно дренажни. Най-добрите, с които съм работила, са испанската марка “Тегор” и конкретно професионалната им дренажна серия (олио, серум, маска, крем).  Намират се само в салоните или директно от представителите им в София и Пловдив. Като тук задължително се прави обвиване. Най-добри резултати са при смесване на електростимулация – тя тренира мускулатурата и кара мускула, движейки се, да втечни лимфата.  А след това да се поставят продуктите и да се направи пресотерапия. Тук е много важно как се прави пресотерапията! Ако ви е интересно, пишете го в коментари и ще напиша цяла статия само за това с конкретни примери 

4️⃣️ Бременност.

По време на бременност, тялото започва да складира.  Това е генно заложено. Но можем да го сведем до минимум с правилен хранителен режим и движение.      

5️⃣️ Яли сме бяла сол, захар, бяло брашно, глутен или млечни продукти!

   Помните ли картинките за проблемите по лицето и кожата след консумацията на тези продукти? Публикувахме я в страницата ни „Тренировката на Емилия Белчева – ФейсБилдинг +“ . Ако не сте ги прочели, можете да го направите сега! Качени са през декември 2017 г. В случая, основния проблем при тях е токсикацията, задържането на течности и процесите, които предизвикват.  На сутринта сме подпухнали, пръстените не помръдват от ръцете ни, краката са надути, сякаш не сме спали. Трябва ни тон грим и тесни дънки, в които едва влизаме, за да скрием щетите. Тялото има способността да задържи от 1 до 5 кг течности за 24 часа.

Как да предотвратим отоците?

1️⃣️ Внимаваме какво ядем,  като избягваме бяла сол, захар, бяло брашно, глутен и млечни продукти! Или поне това, което ни влияе на нас! Как да разберем – като прочетеш статиите за тези продукти. Всеки един има точни признаци, по които да го познаем.

2️⃣Тренираме или се движим редовно.  Ако след спорта, който практикуваме имаме отоци, това означава, че не го правим правилно. Правилно означава със законите на биомеханиката, използвани в изправителната гимнастика.  

3️⃣️ Спим в правилна позиция!  

4️⃣️ Мислим как се движим – изправени! 

Лек и ползотворен ден, Вълшебнице!

Ема

Подобни статии