Дългата разходка

 

 

   Плюсове , минуси , полза  и вреда  от дългата разходка

 

 Слънцето грее и всички се разхождат. Преди няколко дни отидохме с децата в морската градина.  Те караха тротинетки,  а аз потичах.  Минахме от солниците до моста и обратно. И си припомних много неща.☝️ Тези, които сега започваха ☺️ разходката си, бяха с вирната брадичка,  въодушевени от това, че най-накрая са навън. Вървяха с по-бърза крачка,  сякаш закъсняват. Който вървеше от по-дълго време, беше като гъсеница. Нижеше се бавно,  коремът му беше напред, кръста под формата на буквата “С”, цялата тежест висеше на гръбнака.  Главата – издадена напред. А тазът, сякаш ти махаше за здравей.  Често обвиняваме мъжете: “Ама къде гледаш!  Мръсник!  Женен си, а само се заглеждаш!“.   Добре, че съм жена, иначе щяха да ме линчуват.  Забелязала ли си колко много се фръцкат, когато вървят? Или си вирят дупето, сякаш викат: „Виж ме, виж ме“. ?Реално те не са виновни.  Реално това е слабост в мускулите. 

 
Често ми казват преди тренировка по SEMMA  Емче, вчера много се разхождах, днес ще карам по-леко.“ Дългата разходка може да ни натовари много повече от една тренировка. ☝️Много е важно КАК ГО ПРАВИМ!  Когато е топло се разплуваме като желета ♨️на слънце и въпреки това се разхождаме. Тътрим се като “народна песен”, без значение от музиката.  А не трябва! Животът ни е една тренировка! Която не спира! Тялото тренира дори, когато спи. Позата ти в колата, пред телевизора, в съня, на работа…. всичко това е една безкрайна тренировка. Прекараните 40-60 минути в залата в пот и мисли: „Защо дойдох?“ са една малка точица в големия кръг. Целта на тази точица не е да те остави без дъх и сили, а да те научи как да се справяш в тоя живот!  Как да стоиш по-добре.  Как да си по-бърз.  Как да си по-прецизен. Как да се разхождаш правилно!  Разходката е прекрасна! Приемаш витамин D. Произвеждаш си хормони на щастието. НО когато се умориш, произвеждаш хормони на стреса. Тялото помни! Има ли стрес, мускулите запомнят начина на движение и стойка, променят навика си! Как изправяме гръбначни изкривявания? Причиняваме на тялото болка, (спазъм, стягане) докато то се уморява. Защо? Защото, когато сме уморени, променяме навика. Затова и веднъж в месеца правим самомасажи с топка “Освободи се от стреса”, за да разбием блокажите и да премахнем болката и натрупания стрес в мускулите.
 

☝️Тогава запечатваме в паметта на клетката КАК да го прави. 

С разходката е същото. Уморена си – тялото се учи! Колкото по-уморена си, толкова повече запомня! Много обичам да казвам: „Последните 10 минути от тренировката ти правят тренировката!“ Мисли как се разхождаш! Стъпала – напред. Средният пръст да те води. Колене – под таза. Глътнат корем, стегната долна коремна стена. Кръст – равен. Рамене – назад. Главата горе. Брадичка – напред. ⚒️ Тялото трябва да е право, като талпа. Колкото повече се уморяваш, толкова повече мисли! Мисли какво усещаш! 
 
И не! Не слагай колан. Вече говорихме как действа. Не се прецаквай сама!
Движи се!  Движението е здраве! ❤️Движение е живот! Почувствай се жива!
Живей! Слънчев ден, Прекрасна! 
 
Ема 

Подобни статии