С шоколадов тен като шоколадче на плажа

 

 

 

 

 

 

 

КАК ДА ИМАШ УБИЙСТВЕН ШОКОЛАДОВ ТЕН

Помните ли статийката за пигментацията? Тенът се влияе от нивото на меланин. 
 
През 2015г. на българския пазар, но на черно  се продаваше Меланотан тип 2 под формата на ампула, която можеше да се инжектира подкожно. Аз самата си взех за сумата от 100 лв.  Ампулата се разделя на 6-10 малки дози и се слага подкожно. Никога не съм имала загар. Винаги ставах червена като домат , беля се и пак на ново. След 6 поставяния бях като шоколадче. Идеята не е, че Маланотан тип 2 те кара да потъмняваш, а излагането ти след това на слънце го прави  Вече се предлагат на нашия пазар официално както като ампула, така и като спрей за нос. 
 

От къде тръгва идеята?

От САЩ. Разработва се лек против рака на кожата. Отчитат, че влияе на сексуалността.  Започва да се предлага като средство срещу стерилитет и липса на желание за полова активност.   Едновременно с това, забелязват, че този тип меланотан повишава в пъти защитата на кожата. Днес в Русия може да си намерите това флаконче от 10 мг за сумата от 31 лв, а ако не искате игли, то са направили и спрей от 60 мг за 68 лв. 
 

Каква е идеята?

Меланинът се натрупва в организма в рамките на 6 месеца. Ако искаме красив загар, трябва да се потрудим преди да започнем да се излагаме на слънце.  И то не за ден или два, а поне за месец.
 

Как ние можем да повлияем синтезът на меланин?

Като спим между 21:00 и 01:00 часа през нощта. Това е времето, в което се синтезира меланин. Никой не иска да спи в тези часове през лятото, когато в 22:00 още е светло. И никой не го иска от нас! Природата не случайно сменя дългата нощ с къса. Зимата е времето, в което синтезираме много меланин, за да ни защитава през лятото. Вместо да стоиш на компютъра, излъчващ синя светлина и спиращ регенерационните процеси (но това е цяла една странична тема), легни преди 22:00 часа.  Почини си и стани в 04:00 или в 06:00 часа. Пак можеш да си стоиш на телефона и компютъра, но ще си здрава.  Тялото се регенерира психически и физически от 22:00 до 06:00. По 4 часа за всяка зона. Ако изтървеш една от зоните…. е като да забравиш ядене… лошо, нали?
 

Като не изсушаваме кожата си изкуствено! 

Много често използваната козметика дехидратира кожата.  Не говорим само за грим – пудра и фон дьо тен, а за ежедневната грижа – измивен гел, мляко, тоник, лосион, крем и т.н.  А колко лосиони и душ гелове използваме за тялото? Помните ли статията за вредните вещества и как влияят на кожата, ами парниковия ефект? Да, именно за това говорим. Неправилната грижа спира нужните процеси и изхабява наличните ресурси!
 
 Преди началото на лятото е нужно да приемаме много витамини не само през устата под формата на плодове и зеленчуци, но и през кожата.     Направете си фреш от морков, ябълка, грейпфрут (може да добавите и портокал, червено цвекло, целина, спанак, лапад и какво ли още не). ☘Сокът изпийте до 30 минути преди да се е окислил, а останалите трици от плодовете не изхвърляйте! Влезте в банята и обтрийте с тях цялото тяло. Постойте 10-тина минути. Кожата започва да се стяга, може да пощипва. После измийте само с вода. Първо порите ще се свият, ако има бактерии киселината на цитрусите ще ги убие и няма да има неприятна миризма, ако се потим. Второ, кожата ще се насити с витамини, ще се стегне и ще е готова за лятото.
 
За плажа си вземи какаово масло. То е твърдо, в кутийки. Аз ползвам на “Здравница”. Много добро съотношение качество – цена и е български продукт. Не го взимай цялото на плажа, а си счупи парченца и си ги вземи в нещо стъклено. Ако кожата ти е груба и през зимата, ползвай го, за да я омекотиш. То се топи на 37 градуса и не е нужно да го разтапяш. Става меко при допира на кожата ти. 
 
И воала! Ще бъдеш шоколадчето на плажа, което всеки ще иска.
 
Ема
 

Подобни статии