Интересен факт, свързан с неприятното бяло течение

Удивително е колко жени страдат от бяло течение    

Истината е, че причини има много! Днес аз ще ти споделя само една, ☝за която съм сигурна, че освен, ако не си идвала в залата на тренировка и не сме го коментирали, едва ли си се замисляла. Вече ти казах как  бактериите се пренасят с колата маска. Днес ще ти кажа друга опция.

Тренираш ли?   Потиш ли се?

Когато живях в София, всички трениращи веднага след тренировка се къпеха в залата.  Разстоянията бяха големи и да си тръгнеш вмирисан и потен беше някак немислимо. Когато, обаче водех тренировки в Свети Влас, Слънчев бряг, Бургас – разстоянията са малки. Времето лятото често е топло и много не се замисляме дали си тръгваме мокри. Нали ще изсъхнем. Пече слънце.

Когато тренираме, ние се потим. Изхвърляме токсините. Повърхността на тялото става киселинна и солена. Всичко излишно и ненужно се изхвърля през кожата.  Случват се само хубави неща!

Бельото ни се намокря на 100%. След кардио тренировка не знам дали чорапите или гащите ми са по – мокри. Всичко по мен е като след баня, сякаш съм забравила да се съблека преди да вляза.     

След тренировка повечето сменяме горните дрехи, а забравяме за най-важните! От факта, че днес носим 2 пръста плат за гащи, сякаш забравяме за тях. А всъщност като се изпотиш по гърба, под мишниците, по лицето – може да имаш лош аромат, но нямаш опасност от развитие на гъбички. Докато бикините са друга работа.   Навлажняването им директно казва – ДОБРЕ ДОШЛИ! И се започва едно ходене по лекари и търсене на причина – защо? Половинката пак ни гледа на криво тип – “къде си ходила?”   После върви обяснявай, че нямаш сестра.

Така е и на плажа. Много жени се оплакват от неразположение след влизане в морето.  Че в него има бактерии – факт. Но бактериите се развиват след това. Във времето, докато чакаме да изсъхнем на слънце!

Затова не прави компромис със себе си! 

За да тренираш – означава, че наистина се цениш! Че се грижиш за себе си!

Ако тренираш – носи със себе си не само анцунг, тениска, сутиен, чорапи, маратонки, грим…. носи и още 20гр. втори чифт бельо , което да смениш заедно с дрехите.

И ако мислиш, че не си единствена, на която статията ще е от полза, сподели я! Нека не крием знанието само за себе си! Какво даваш, това ти се връща 

Незабравим ден, прекрасна! 

Ема❣

Подобни статии