Изготвяне на вкусен хранителен режим

980.00лв.

Бързо, лесно, полезно и вкусно!

3 месеца ще бъдем заедно 🙂

*Консултациите може да се провеждат на живо или онлайн!

 

*Важно: Графикът с часове е запълнен до края на октомври! След това Емилия излиза в майчинство 🙂

Код: 9505 Категория:

Описание

Каква е разликата между диета и хранителен режим?

При изготвяне на диета първото, което ни казват е ”Яж това” и ни дават един списък, който гледайки го се чудим дали ще оцелеем. В началото желанието е толкова силно, че сме готови на всичко. Започваме диетата и в нас расте чувство на лишение, ограничение и забрана. Ставаме депресирани и без енергия! Либидото и желанието да правим нещо са спомен. Нямаме търпение да свалим килограмите и отново да ядем нормална храна! Броим часовете, калориите, порциите, сякаш сме затворници и слагаме чертичка за всеки изминал ден, чакайки свободата. 

Друг случай: чувстваме се затлачени и изморени, чувстваме се тежки и без енергия, искаме да разтоварим! Започваме да търсим начин и намираме курс за детокс, подлагаме се на житния режим, пости или друг вид изчистване. НО пропускаме нещо много важно! Ако имаме физиологични блокажи в тялото си и лимфата е затлачена, този курс може много да ни навреди. Задължително първо трябва да видим какъв метаболитен тип сме, за да знаем дали храненето само с растителен протеин ще засити нашите нужди и няма да си навредим. След това задължително трябва да направим минимум масаж с топка на гръб, седалище и врат, а в най-добрия случай масаж с топка на цяло тяло. Така лимфотока и кръвотока се раздвижват, клетките се изчистват и тялото реално се разтоварва и нахранва едновременно. С масажа едновременно премахваме емоционалния глад и психологичните травми, които са се натрупали в мускулите ни. А тези две неща ни тровят, правят ни тежки в пъти повече от храната ни, влияят на решенията и живота ни, изцеждат жизнените ни сили. 

За разлика от диетата, хранителният режим ни позволява да ядем каквото ни е вкусно и да отслабваме. Храната е отговорна за правилното развитие на тялото, за концентрацията ни, дали сме щастливи или депресирани, за психическото ни състояние, за сексуалния ни живот, за хиперактивността (при децата например), за нервността, за болки в гърба, за всички заболявания от настинка, през Лупус, Диабет, Множествена склероза, Рак и какво ли още не. Нека не се лишаваме от такова голямо удоволствие като храната, а просто да се научим как да се храним правилно!

Какво е метаболитен тип?

Да се върнем назад, когато е нямало самолети и автомобили. Хората родени на студено си живеят цял живот на студено. Тези родени на топло си живеят цял живот на топло.

Какво се случва ? Студено е! Няма зеленина, само лед и едър дивеч (протеин и мазнина). За да се усвои протеинът от месото ни трябват около 4 часа. Стомахът е мускул, който може са да се стяга и отпуска. Благодарение на това и на киселените той смачква храната. Затова е хубаво да дъвчем, защото стомахът ни няма зъби. Сигурна съм , че всеки се сеща за някой, който гълта като „фитка“. Стомахът избутва смутито към червата и там започва голямото усвояване. Така протеиновите типове имат от устата до ануса около 7 метра. Те имат по-концентрирани стомашни сокове, често са гладни и стават нервни ако не хапнат.

Топло е! Африка, тропици… Много зеленина, плодове, зеленчуци (фибри и въглехидрати).

Протеинът е основния градивен елемент в менюто на всички. Разликата е как ще си го набавим и от какво. Растителния протеин е свързан с фибри и целулоза, той се отделя много бавно от тях чрез фермантационен процес. За да се усвои е нужна много дълга ферментация. Тези хора са с до 14 метра дължина на храносмилателната система от устата до ануса. Те смилат по-бавно и им трябва около 6 до 8 часа до следващото хранене.

Има и смесен тип, който е с дължина от 7 до 14 метра, това са хора живели там където има сезони – зима, есен, лято, пролет.

Как е доказано това?

Доктор Byron Robinson MD е направил 650 дисекции на хора. Дой е доказал, че хора живеещи на север (само зима и студ ) са с 7м. Това е протеинов тип (поларен). Хора на екватора (само лято и топлина) са с 14 м. – въглехидратен (екваториален). А на място с умерен климат (всички сезони) е смесен.

Тук ще ти дам и един жокер, който работи без значение кой тип си – въглехидратите се обработват със слюнката при дъвчене, протеина се смила в стомаха, чрез стомашните сокове, а мазнините се разтварят до мастни киселини в тънкото черво. Ето защо е важно да дъвчеш храната добре, да се грижиш за храносмилателните ензими в стомаха, като не променяш pH баланса, и да поддържаш тънкото си черво чисто, за да може то да усвоява храната.

Затова има толкова много диети. Затова един постига резултати и е влюбен в действието на водата с лимон, а на друг му прималява и му пада кръвното. Едни обичат месо, други са вегетарианци. Затова аз съм твърдо против всички диети! Всеки отслабва по-различен начин. Затова има и толкова много диети! Вероятността да попаднеш на твоята е много малка. А за да я намериш се иска много опити, стрес и време. По-лесния начин е да се научиш как храната ти влияе на емоциите и състоянието на тялото. Да намериш къде си по скалата лек – тежък протеин / ненаситен – наситен въглехидрат / лека – тежка мазнина. А след това да се движиш надолу- нагоре по скалата в зависимост от ежедневието си (психическото и физическото си натоварване, стреса, месечния цикъл и т.н.).

Много обичам като някой ми каже – за пръв път в живота си ям това, което искам, а отслабвам!

Гузната съвест, чувство на вина лошата комбинация и стериотипи са това, което ни пречат. В гените ни е заложено всичко, а новите технологии притъпяват сетивата ни. Забравили сме собствения си език. Този на НАШЕТО тялото. Всеки имащ домашен любимец знае – кучето го боли корема, яде трева. И то точно определена. Едва ли майка му го е учила в нашата градинка какви треви ще има?

Какво включва консултацията?

* Тест за метаболитен тип

* Видео лекция с видове храни

* 4 видео записа на масаж с топка на цяло тяло

* 3 индивидуални консултации по час с анализ и насоки какво и как да се промени

* Проверка на приетите нутриенти и корекцията им спрямо нуждите на тялото

* Проследяване на резултатите и корекции на всеки 10 дни в продължение на 3 месеца

* Достъп до тренировки за 3 месеца на база целите и желанията, които си поставим

П.П Ако нямаш нужда да ти помагам със структурирането на задачите, менюто, да следя какво и как правиш и да ти давам препоръчки, то можеш да започнеш и сама 🙂 Сложила съм линк в нещата, до които ще имаш достъп през пакета, които са налични в сайта и на запис. Вярвам, че всеки може да се справи сам, но ако имаш нужда от помощ, то с радост бих ти помогнала 🙂

Тренировките, които може да правиш у дома са Биомеханика, тренировките в маратоните “Влез бързо във форма” и “Перфектна фигура”, както и различните видове Корективни комплекси. В завсимост от нуждите ти, различен вид е подходящ. Ако не знаеш кое е най-добро за теб, то имаме анализ на стойка по снимка и там мога да ти помогна с това 🙂 

Абониране
Известявай ме за
guest
Inline Feedbacks
View all comments