Суроватъчен протеин

58.60лв.

Свали излишните килограми или качи тези, които ти липсват!

Изчисти мазнините и направи релефа, който искаш!

Повдигни дупето, стегни гърдите и ръцете, подари си плосък корем!

Успокой нервната система!

Код: 2060 Категория:

Описание

Голямата заблуда

Протеинът е нашата градивна единица! 30% от тялото ни е чист протеин. Всеки протеин, който ядем се разделя на аминокислеини, нещо като да имаш голям пъзел, но като го разглобиш, да можеш да наредиш няколко други в зависимост от това как съчетаеш парчетата. Частите на пъзела ти са аминокиселините, а пъзелите са протеините и процесите, в които участват. Подробно можеш да видиш всичко малко по-надолу в страницата. За 16-те години работа, 99% от жените, които ме търсят има дефицит на протеин. И това е основната причина за всичките им проблеми!

Има двадесет основни аминокиселини, които обикновено се срещат в растенията и животните. В растенията те не се срещат едновременно, затова вегетарианците и веганите е важно да съчетават различни растителни продукти, за да си набавят всички парчета от пъзела. В животинския свят и животинските продукти – месо, яйца, мляко се съдържат всички основни аминокиселини заедно.

Млечният протеин изолат е най-чистият протеин. Аз лично преподавам, че трябва да спрем млечните продукти, защото казеинът променя структурата на костите и ставите, а лактозата дразни червата. НО в протеините изолат, няма казеин и лактоза.

Протеин изолат са протеинови добавки, за които е характерно, че съдържанието им на белтъчини превишава 90%. От изолатите се отстраняват лактозата и мазнините. След този процес протеина остава непокътнат, като не влиза в контакт с никакви химикали. Протеин изолатът е на практика без мазнини и лактоза и има по-високо съдържание на белтъчини от суроватъчния концентрат. Лесно се усвоява, вкусен е и съдържа високо количество ВСАА аминокиселини с разклонена верига. Подходящ е за хора, които имат храносмилателни проблеми.

Протеинът се използва като добавка, когато не можем да си набавим нужните протеини с храната, или най-често за повишаване на спортните постижения и подобряване на телесния състав. Суроватъчният протеин осигурява всички основни аминокиселини и е особено богат на левцин и цистеин. Смята се, че левцинът определя синтеза и растежа на мускулните протеини и следователно предпочитаният избор за повечето посетители на фитнеса. 

В него се съдържа и еритритол. Той не участва в метаболизма на организма, той не влияе нито на нивото на глюкозата, нито на нивото на инсулина. Това го прави идеален за прием от хора с нарушения на въглеродния обмен или хора, грижещи се за своето здраве. Tой е антиоксидант, тъй като абсорбира свободните радикали.

Често ме питат: “Ема, има концентрат и изолат, кое да избера?”. Аз лично давам протеин изолат. Концентрата има повече хранителна стойност, НО има лактоза и казеин. Лактозата дразни червата, а казеина променя структурата на костите. Изолата не ги съдържа. Има много финни молекули и се усвоява много по-лесно. Именно затова внасям в България само протеин изолат, а не всички вариации на протеини.

ВАЖНО: Дневния прием на протеин трябва да бъде на база твоите килограми по 1,5гр. при неактивни хора, и до 2гр. при активно спортуващи. Само тогава тялото ще е здраво и изчистено от мазнини, ще имаш висока енергия, нищо няма да може да наруши настроението ти!

Препоръчвам:

Свали си приложението MyFitnessPal и 3-4 дни пиши какво ядеш. Виж какви макро и микронутриенти приемаш и кои са ти в дефицит. Ако видиш, че не приемаш нужния протеин за деня, ако имаш 2-3 до 5 кг за сваляне, които не мърдат…, ако имаш провисване в бузите или са кухи, ако си нервна…то имаш дефицит на протеин. И тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО добави към менюто си!

Който иска да качва килограми и чувства тялото си слабо – задължително приема протеин веднага след тренировка! Като може да се приема от 1 до 3 пъти, по две мерителни лъжици. 

Който иска да сваля килограми е най-добре да го съчетае с микс от билки за отслабване. Може да бъде СУПЕР ДЕТОКССУПЕР СПОРТ или БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ. Всеки е важно да усети как иска да го приеме. Микса е задължително ПРЕДИ тренировка! Протеинът може да се приеме заедно с него или когато огладнеем след тренировката. Тук е много добре ако научиш и тайните на храната. Всичко съм го събрала в 2ч. лекция, която ти разкрива как да съчетаваш храните и кои са за теб! Можеш да я видиш тук :Стоп на целулита и наднормените килограми за 20 мин на ден – Лекция 1 “Храна”! 

Хранителна стойност за 100гр.:

    • енергийна стойност – 369 ккал.
    • мазнини – 1 гр., от които наситени – 0,2гр.
    • въглехидрати – 4гр., от които захари – 0,4гр.
    • протеин – 87гр.
    • сол – 0,6гр.

Нетно тегло: 500

Състав:

  • 100% протеин (суроватъчен протеин изолат) ;

Налични аминокиселини в 100 гр.

  • аспарагинова киселина 10,2 g

  • серин 4,4 гр.

  • треонин 6,6 г

  • глутаминова киселина 16,7 g
  • пролин 5,6 g
  • глицина 1,5 г
  • аланин 4,3 гр.
  • валин 5,2 г
  • метионин 2 г
  • изолевцин 6 гр.
  • левцин 9,1 гр.
  • тирозин 2,6 g
  • фенилаланин 2,9 g
  • хистидин 1,6 g
  • лизин 8,6 g
  • аргинин 1,7 г
  • цистина 1,7 г
  • триптофан 1,6 гр.

А сега по-подробно: Какво е аминокиселина?

Препоръчвам ти да го прочетеш:

Аминокиселините са малки биомолекули с две основни функции в човешкото тяло: на (белтъци) и участието в метаболитни реакции, като производството на енергия в клетките. Приетите с храната протеини биват разградени в стомашно-чревния тракт, което води до освобождаването на множество аминокиселини, които се абсорбират от тънкото черво. От там, те попадат в кръвта, чрез която достигат до голямо разнообразие от клетки и тъкани. (Именно тази функция на червата се нарушава при наличие на възпаления, запек и пропускливи черва.)
 
Всички аминокиселини имат сходна структура: изградени са от централен въглероден атом, към който са закачени две групи: карбоксилна група от въглерод и кислород и аминогрупа от азот и водород. Аминокиселините се различават по третата си, т.нар. функционална или R-група, която придава специфичните особености на всяка една аминокиселина.
 
Абсорбационните клетки, ентероцити, покриват вътрешността на тънкото черво и създават бариера между чревното съдържимо и кръвоносната система. Преминаването от хранителната маса, след смилане, към кръвта се извършва от ентероцитите с помощтаа на транспортни молекули, които са специфични за различните аминокиселини и ги разпознават по тяхната R- или функционална група. След разпознаване и свързване, транспортната молекула ги отнася от ентероцита към изложената на кръвния поток страна на клетката, която депозира аминокиселината в микроскопични кръвоносни съдове наречени капиляри, откъдето те попадат в кръвообращението. 

По-просто казано имаш голяма просторна поляна, тунел и път излизащ от другата страна. Там се движи автобус и превозва пътници. Ако консумираш захар, брашна, консерванти, имаш стрес и т.н. ( приеми, че това са вандалите) те разрушават автобуса и четеца за карти на кондуктора вътре. Така всеки един може да премине през тунела (рецептора) и може да влезе от другата страна, където не му е работата. Но да продължим! 

Съдбата на аминокиселините не е предначертана, те се използват приоритетно. Тялото непрекъснато изгражда протеинови структури, за което може да използва аминокиселини от кръвта. С помощта на химични сигнали се определя реда на свързване на специфичните киселини необходими за изграждането на нови структури. Отделните киселини се свързват, като аминогрупата на една от тях се свързва с R-групата на следващата. Когато всички аминокиселини са свързани, различните функционални групи взаимодействат за постигането на определена форма, която е ключова за функционирането на белтъка – спирала, елипса, диск, сгънат лист и др. 

Ако не са необходими за синтеза на протеини, аминокиселините вземат дейно участие в метаболизма. И ето защо, при дефицит на протеини в храната, започва забавяне на метаболизма, качване на килограми, нервност и спиране на много функции в тялото. 

Човешкото тяло има способността да произвежда свои собствени аминокиселини, познати като „заменими“ („незаменимите“ могат да се набавят само с храната). Заменимите могат да се произвеждат от клетките чрез модифициране на други аминокиселини или чрез сглабяне на разградени аминокиселини. След разграждането им, техните съставни части могат да се използват и за създаване на енергия в клетките или като прекурсор за синтеза на мастни киселини, които се съхраняват в адипозната (мастната) тъкан.
Абониране
Известявай ме за
guest
Inline Feedbacks
View all comments