БИО ВЕГАН протеин микс

36.64лв.

50% грахов протеин, 30% конопен протеин, 20% оризов протеин

Подходящ за активно спортуващи, за вегани и вегетарианци и хора, алергични към лактоза.

500 гр.

Код: 2059 Категория:

Описание

Истината:

В днешното време всеки бърза, забравя да яде или яде на крак. Постоянно ме търсят жени, които искат да повдигнат лицевия контур, да махнат бръчките, да свалят килограми, някой имат 2-3 кг, но други имат по 50 кг и нагоре в излишък. Трети са в депресия или не могат да забременеят, нямат либидо и желание за каквото и да било. Сякаш само съществуват и пропускат собствения си живот. Занеш ли каква е приликата между тях?

1. Не ядат достъчно протеин

2. Не го усвояват

Тялото не го интересува коя от двете е причината за дефицит, то влиза в режим на складиране и започва да забавя или изключва процесите. Забавя метаболизма, спира производството на енергия в митохондриите на клетките, започва да събира и да складира. Ставаме изнервени и злобни, всичко ни дразни и се чудим защо на нас. Може да чувстваме слабост, да забравяме и да сме разсеяни. 

Протеина е нашата градивна единица. 30% от тялото ни е чист протеин. Всеки протеин, който ядем се разделя на аминокиселини, нещо като да имаш голям пъзел, но като го разглобиш, да можеш да наредиш няколко по-малки. Частите на пъзела ти са аминокиселините, а пъзелите са протеините. Подробно можеш да видиш всичко малко по-надолу в страницата.

Био веган протеин микса е комбинация от 50% грахов протеин, 30% конопен протеин, 20% оризов протеин. 

Ако консумираш месо, не бих ти го препоръчала, като протеин. Бих ти дала млечен протеин изолат и към него бих ти го препоръчала като добавка. Или в случай, че имаш силна непоносимост към млечни продукти, и конкретно към млечен изолат, защото той е най-финно преработен и изчистен протеин. 

Ще ме попиташ ЗАЩО?

Защото имаме различни типове протеин. По скалата от 0 до 40 е растителния, като наситеност. После от 40 до 50 е млечният и яйцата. От 50 до 100% са местните продукти. Повече можеш да видиш в лекциите ми за храната (Стоп на целулита и наднормените килограми за 20 мин на ден – Лекция 1 “Храна”! и Тест за метаболитен тип). На Балканите сме смесен метаболитен тип, което ни дава право да ядем по-тежки храни, но по-малко количество. Много по-трудно се усвоява растителният протеин от животинския, ако си протеинов тип. 

Но допълва нуждите на тялото, ако и млечният не ти е достатъчен. Ако си въглехидратен тип, то ти си веган или вегетарианец. Твоята храносмилателна система ти позволява да усвояваш на 100% протеина от този протеин и ще ти пасне перфектно!

Подходящ за активно спортуващи, за вегани и вегетарианци и хора, алергични към лактоза. 

Хранителна стойност за 100гр.:

  • Енергийна стойност- 400ккал;
  • Мазнини- 8,6гр;
  • От които наситени- 1,6гр;
  • Въглехидрати- 6гр;
  • От които захари- 0,3гр;
  • Протеин- 70гр;
  • Сол- 0,75гр.

А сега по-подробно: Какво е аминокиселина?

Препоръчвам ти да го прочетеш:

Аминокиселините са малки биомолекули с две основни функции в човешкото тяло: на (белтъци) и участието в , като производството на енергия в клетките. Приетите с храната протеини биват разградени в стомашно-чревния тракт, което води до освобождаването на множество аминокиселини, които се абсорбират от тънкото черво. От там, те попадат в кръвта, чрез която достигат голямо разнообразие от клетки и тъкани. (Именно тази функция на червата се нарушава при наличие на възпаления, запек и пропускливи черва.)
 
Всички аминокиселини имат сходна структура: изградени са от централен въглероден атом, към който са закачени две групи: карбоксилна група от въглерод и кислород и аминогрупа от азот и водород. Аминокиселините се различават по третата си, т.нар. функционална или R-група, която придава специфичните особености на всяка една аминокиселина.
 
Абсорбационните клетки, ентероцити, покриват вътрешността на тънкото черво и създават бариера между чревното съдържимо и кръвоносната система. Преминаването от хранителната маса, след смилане, към кръвта се извършва от ентероцитите с помощта на транспортни молекули, които са специфични за различните аминокиселини и ги разпознават по тяхната R- или функционална група. След разпознаване и свързване, транспортната молекула ги отнася от ентероцита към изложената на кръвния поток страна на клетката, която депозира аминокиселината в микроскопични кръвоносни съдове наречени капиляри, от където те попадат в кръвообращението. 

По-просто казано имаш голяма просторна поляна, тунел и път излизащ от другата страна. Там се движи автобус и превозва пътници. Ако консумираш захар, брашна, консерванти, имаш стрес и т.н. ( приеми, че това са вандалите) те разрушават автобуса и четеца за карти на кондуктора вътре. Така всеки един може да премине през тунела (рецептора) и може да влезе от другата страна, където не му е работата. Но да продължим! 

Съдбата на аминокиселините не е предначертана, те се използват приоритетно. Тялото непрекъснато изгражда протеинови структури, за което може да използва аминокиселини от кръвта. С помощта на химични сигнали се определя реда на свързване на специфичните киселини за изграждането на нови структури. Отделните киселини се свързват, като аминогрупата на една от тях се свързва с R-групата на следващата. Когато всички аминокиселини са свързани, различните функционални групи взаимодействат за постигането  на определена форма, която е ключова за функционирането на белтъка – спирала, елипса, диск, сгънат лист и др.
 

Ако не са необходими за синтеза на протеини, аминокиселините вземат дейно участие в метаболизма.  И ето защо, при дефицит на протеини в храната, започва забавяне на метаболизма, качване на килограми, нервност и спиране на много функции в тялото. 

Човешкото тяло има способността да произвежда свои собствени аминокиселини, познати като „заменими“ („незаменимите“ могат да се набавят само с храната). Заменимите могат да се произвеждат от клетките чрез модифициране на други аминокиселини или чрез сглабяне на разградени аминокиселини. След разграждането им, техните съставни части могат да се използват и за създаване на енергия в клетките или като прекурсор за синтеза на мастни киселини, които се съхраняват в адипозната (мастна) тъкан.
Абониране
Известявай ме за
guest
Inline Feedbacks
View all comments