Микс Супер Аюрведа – микс за ЖЕНСКО ЗДРАВЕ

39.99лв.

Нормализира хормоните, успокоява нервната система.

Микс подходящ за жени навлизащи в менопауза, както и за хора имащи силно психично натоварване.

!Този продукт не трябва да се употребява от бременни жени!

300гр.

Код: 2004 Категория:

Описание

Готова ли за пълно спокойствие?

Аюрведа Микс е органична смес произхождаща от Индия. Счита се от мнозина за най-старата медицинска и философска система за пречистване на тялото от токсини и поддържането му в добра физическа форма.

Миксът има много ползи! Аз лично го използвам винаги с клиенти, които са в менопауза, имат много силен психологичен и физиологичен стрес в ежедневието си, когато имаме силна раздразнителност, хормонален дисбаланс, проблеми с женската полова система. Когато имаме нужда да повишим имунитета, да стоплим крайниците, да изчистим артериите.

Накратко, морингата и ашвагандата в микса, подпомагат хормоналния баланс, като ашвагандата е и адаптоген, който помага възстановяването на тялото отвътре. Амлата понижава холестерола и подпомага здравето на артериите, кръвоносните съдове и сърцето. Куркумата и джинджифла подпомагат изчистването на тялото от шлаките. 

*Подпомага женското здраве и горенето на мазнините, нормализира хормоналния баланс! Дава спокойствие и баланс!

Хранителна стойност за 100гр.​

Приема се веднъж на ден. Микса има силата да успокои съзнанието и нервната система. Затова ако усетиш, че първите пъти се чувстваш прекалено спокоен/спокойна го приемай вечер. След няколко приема това усещане ще се нормализира и ще можеш да го хапваш по всяко време на деня.

Можеш да го приемеш със смути, в което слагаш протеин, някакъв плод и ядки. А можеш да го изпиеш и с топла вода, любимия си чай или фреш от зеленчуци.

Състав:  био Ашваганда на прах 33%, био листа от Моринга  на прах 30%, Био плодове на Амла на прах  25%, био корен от Куркума на прах, био Джинджифил.

Енергийна стойност: 273 kcal; 

Мазнини: 2,8гр; от които наситени: 0,9гр; 

Въглехидрати: 43гр; от които захари: 8,4гр; 

Фибри: 18гр; 

Протеин: 9,8гр; 

Сол: 0,1гр.

Състав:

1.Био Ашваганда на прах 33% – Богат източник на желязо, фитостероли, алкалоиди, кумарин, фенолова киселина. Притежава силно енергизиращи свойства. Подкрепя нервната система и намалява стреса. Мощен антиоксидант. Повишава либидото както при мъжете, така и при жените. Стимулира имунната система. 

Ашваганда корен се използва от Аюрведичната медицина от  преди 3000 години. Богат източник на желязо, фитостероли, алкалоиди, кумарин, фенолова киселина. Ашваганда притежава силно енергизиращи свойства. Ашваганда също е известна като Индийски женшен, заради нейните жизнени и тонизиращи свойства. Тя е адаптоген – подкрепя нервната система и намалява стреса. Мощен антиоксидант. Повишава либидото както при мъжете, така и при жените. Стимулира имунната система. В Индия е известна като „силата на жребеца“, защото подкрепя имунитета след заболявания.

Ашвагандата подпомага функцията на щитовидната и надбъбречните жлези, намалява стреса и тревожността, както и помага за овладяване на депресивни състоянияБалансира нивата на кръвната захар и се бори с раковите клетки. Намалява дегенерацията на мозъчните клетки и подобрява паметта, подпомага имунитета и дава издръжливост, засилва мускулите, сексуалните функции и облагодетелства плодовитостта. Тя е много популярна, именно защото намалява стреса, подпомагайки равновесието на хомеостазата в моменти на физическо и психическо изтощение. Aшваганда намалява нивата на кортизола и балансира хормоните на щитовидната жлеза. Тя балансира промените в настроението и предпазва от дегенеративни заболявания. Нейната функция е да поддържа психическото и физическото здраве, да защитава тялото от болести и от увреждащите фактори на околната среда, както и да забавя стареенето.


Едно от най-известните преимущества на Ашвагандата е, че лекува по естествен начин тревожността и хроничния стрес. Тя повлиява ефективно и пациенти с депресия. Приемането й повишава устойчивостта на стрес, който е една от причините за депресивни състояния. Може да се използва за стабилизатор на настроението при клинични състояния на депресия. Тъй като съдържа флавоноиди, приемът на Ашваганда повлиява благоприятно и диабетиците. Тя помага за достигане на нормални нива на кръвната захар. В допълнение на всичко това, Ашваганда може да помогне да се намали растежа на туморни и ракови клетки в организма. Намалява разпространението на ракови клетки, главно в областта на гърдите, белия дроб, стомаха и червата. Това се дължи на способността й да засили имунитета и на действието й като антиоксидант. Емоционалният, физически и химически стрес могат да имат пагубно въздействие върху мозъка и нервната система. Ашваганда не само намалява нивата на стрес, а и защитава мозъка от дегенерация на клетките, която може да доведе до Болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Една от основните причини за благоприятното й въздействие е, че съдържа силни антиоксиданти, които разрушават свободните радикали, предизвикващи стареене.

2. Био плодове на Амла на прах  25% – Укрепва имунната система и осигурява добра резистентност на организма. Мощен антиоксидант, който подпомага борбата със свободните радикали. Подкрепя функциите на черния дроб и възстановяването на тъканите. Има тонизиращ ефект и поддържа нормалната жизненост. 

Амла е дърво, познато със своите качества от повече от 3000 години. Според аюрведическия текст Чарака Самхита, Амла е несравнимо растение що се отнася до подмладяване. Счита се за символ на добро здраве.

Плодът е важен източник на минерали и аминокиселини. 

Изследователи от Института по природна медицина (университет Тояма, Япония) наричат Амалаки полезен антиоксидант, който подпомага борбата на организма със свободните радикали по време на естествения процес на стареене.

Като подмладяващо растение Амалаки подхранва тъканите на организма, ускорява процеса на регенерация на клетките и подмладява кожата. Спира преждевременно стареене, тъй като е мощен антиоксидант. Подпомага борбата със свободните радикали, които засилват преждевременното стареене.

Силен имуномодулатор, допринася за изграждане на добра имунна система и предпазва организма от много болести, особено тези на дихателната система.  

Подпомага нормалното функциониране на черния дроб и го предпазва от клетъчно увреждане.

Амалаки е отлично средство за поддържане на здрав стомашно-чревен тракт. Успокоява стомаха и повишената киселинност.

3. Био корен от Куркума на прах – От 10 000+ проучвания, отнасящи се до основната съставка в куркумата – куркумин, най-интересното е, че когато тя се сравнява с конвенционалната медицина, нейните ползи са равни на ползите от голям брой фармацевтични лекарства.

Kypĸyмaтa e oбявeнa зa лeĸ пpи нaд 600 зaбoлявaния. 

Лeчeбнитe пoлзи oт Kypĸyмата ca извecтни в пpoдължeниe нa cтoтици гoдини. Tя e извecтнa cъc cвoeтo пpoтивoвъзпaлитeлнo, aнтиoĸcидaнтнo, пpoтивopaĸoвo, диypeтичнo, дeтoĸcиĸиpaщo дeйcтвиe. Използва се при ĸoлиĸи, дизeнтepия, жълтeницa, чepнoдpoбнo зaбoлявaнe, pинит, вapицeлa, пpocтyдa, ĸoнюнĸтивит, и зaбoлявaния нa пиĸoчo-пoлoвaтa cиcтeмa. Mнoгo чecтo ce изпoлзвa и в cлyчaй нa лoшo xpaнocмилaнe и дopи peвмaтoидeн apтpит. Смята се, че куркумата понижава нивата на триглицериди в кръвта и спомага за регулирането на лошия холестерол в организма. 

Но куркуминът възлиза на едва 5-7% от състава на корена, така че приемът на куркума под формата на подправка, не е достатъчен за да се почерпят тези ползи. 

В допълнение, куркумата се спряга като ефективно средство срещу редица други заболявания. Част от тях са болестта на Алцхаймер, преддиабетно състояние, различни възпалителни процеси, свързани с работата на имунната система, синдром на възпаленото черво (подут корем), акне, главоболие и др.

Помага и намалява болки в коленете, бедрата и гърба, които възникват заради физическа активност, по време на тренировка или свързани с възрастта дегенеративни заболявания.

Хората, страдащи от тези проблеми, се оплакват от скърцане в ставите, болка при движение (особено когато са били неподвижни за по-дълъг период от време), ограничен обхват на движението на ставите. Като в този случай препоръчвам да се приема заедно с колаген със сяра.

Вече споменах анти-възпалителните свойства на куркумина. Е, при затлъстяване възпалителните процеси в тялото се засилват и това поставя организма в риск от редица хронични заболявания. Със своите анти-възпалителни свойства куркуминът потиска възпалителните процеси в мастните и мускулни клетки, като така успешно може да предотврати развитие на инсулинова резистентност, повишаване на холестерола и други подобни състояния, които се свързват с хроничното затлъстяване. 

4. Био Джинджифил – силно антисептично средство. Притежава  антибактериални, противовъзпалителни и бактерицидни свойства. Повлиява патогенната флора, възпрепятства развитието на вредни микроорганизми. 

Също така понижава нивата на лошия холестерол. Веществото гингерол, което се съдържа в джинджифила, подпомага да редуцирате нивата на лошия холестерол, което ще ви предпази от запушване на кръвоносните съдове. 

Приема се за природен афродизиак. Джинджифилът засилва кръвообращението в органите на малкия таз, така подпомага и работата на половата система, а също така ободрява и енергизира.

Подпомага отслабването. Засилва обменните процеси, което от своя страна ще доведе  до по-бързото разграждане на мазнините. Също така, джинджифилът ще регулира работата на стомашно-чревния тракт, черния дроб и дебелото черво. Подходящ е при лечение от чревни паразити.

Повишава имунитета. Особено се препоръчва консумацията на този чудотворен корен през пролетта, зимата и есента, когато организмът има нужда от допълнителна имунна защита.

5. Био листа от моринга  на прах 30% –  Знаете ли, че МОРИНГА е наричана още “Лекарството на маите” и „Рacтeниeтo нa гoдинaтa“?! Всъщност през 2008 г. Националният институт по здравеопазване нарече моринга oleifera „растението на годината“, признавайки, че „може би като никакъв друг вид, това растение има потенциала да помогне да се обърнат множество големи екологични проблеми и да осигури много ползи за здравето. “ Когато направих първото си проучване бях изненадана, че от дървото Моринга се използват всички части за направата на лечебни продукти (лиcтa, ceмeнa, цвeтя, шyшyлĸи, cтъблa и ĸopeни). Това се среща много рядко при други растителни видове, винаги се използва корен, или листа, и често едната част е отровна, а другата лечебна.

Най-силния ефект от Моринга се получава от прием на листата му. В тях има най-много aнтиoĸcидaнти и мaĸpoeлeмeнти, а фeнoлните cъeдинeния, aминoĸиceлините и лeтливите мacлa са силно концентрирани!
 
ЗА КАКВО ВСЪЩНОСТ ПОМАГА МОРИНГАТА накратко:
 
Различни възпаления; бaĸтepиaлни, гъбични и виpycни инфeĸции; пapaзити; запек и диария; нapyшeния и проблеми нa щитoвиднaтa жлeзa; стомашни възпаления и болки; язва, колит, спазми; липса на желание за секс; задържане на течности и отоци; камъни в бъбреците; анемия; различни алергии и астма; артрит, ревматизъм и ставни болки; диабет; епилепсия; хронично и често главоболие; съpдeчни пpoблeми, вĸлючитeлнo виcoĸo ĸpъвнo нaлягaнe; и дори рак!
 

Морингата осигурява антиоксиданти и противовъзпалителни съединения

Една от причините, поради които многото ползи за здравето на растението Моринга са толкова впечатляващи, е, че те съдържат подобни способности на конвенционалните лекарства, но нямат странични ефекти. Според доклад, публикуван в Азиатския Тихоокеански вестник за профилактика на рака, моринга съдържа смес от есенциални аминокиселини (градивни елементи на белтъчините) и каротеноидни фитонутриенти.

Балансира хормоните и забавя ефекта от стареенето

Проучване от 2014 г., публикувано в списанието „Journal of Food Science and Technology“, изследва ефекта на моринга (понякога наричан „барабан“) заедно с амарантните листа (Amaranthus tricolor) върху нивата на възпаление и оксидативен стрес при възрастни жени в менопаузата. Знаейки, че нивата на ценните антиоксидантни ензими се повлияват по време на менопаузалния период поради недостиг на „младежки“ хормони, включително естроген, изследователите искаха да разгледат дали тези суперхрани могат да помогнат за забавяне на ефекта от остаряването, използвайки естествени билкови антиоксиданти, които балансират хормоните по естествен път.

Подобрява  храносмилането

Благодарение на противовъзпалителните свойства моринга се използва от древните времена като аюрведа за предотвратяване или лечение на язви на стомаха, чернодробни заболявания, бъбречни увреждания, гъбични или дрождени инфекции (като кандида), храносмилателни оплаквания и инфекции. Обичайната употреба помага да се увеличи функцията на черния дроб и следователно да се детоксикира тялото от вредни вещества, като токсините от тежки метали. Той може да помогне и за борба с камъни в бъбреците, инфекции на пикочните пътища, запек, задържане на течности / оток и диария.

Балансира нивата на кръвната захар.

Моринга съдържа вид киселина, наречена хлорогенна киселина, за която е доказано, че помага да се контролират нивата на кръвната захар и да се позволи на клетките да приемат или да отделят глюкоза (захар), ако е необходимо. Това дава на моринга естествени антидиабетни и хормонобалансиращи свойства. Проучване, което се появи в Международния вестник на науката за хранителни технологии, установи, че морингата има положителни ефекти върху контрола на кръвната захар и нивата на инсулина при пациенти с диабет, когато се яде като част от високо въглехидратно хранене.

Подхранва кожата

Моринга съдържа естествени антибактериални, противогъбични и антивирусни съединения, които предпазват кожата от различни форми на инфекции.

Помага за стабилизиране на настроението ви и защитава здравето на мозъка

Като високо протеинова храна и богат източник на аминокиселината триптофан, моринга има полза за функциите на невротрансмитерите, включително тези, които произвеждат серумния стадий. Моринга също е богат на антиоксиданти и съединения, които подобряват здравето на щитовидната жлеза, което го прави благоприятно за поддържане на високи нива на енергия, плюс борба с умората, депресия, ниско либидо, промени в настроението и безсъние. 

Досега над 1300 проучвания, статии и доклади са фокусирани върху ползите от моринга и лечебните способности на това растение, които са полезни за много хора, податливи на заболявания и хранителни недостатъци.

Противопоказания:

Препоръчва се избягването в някой от следните случаи:

  • При диабет (тъй като куркуминът има свойството да понижава кръвната захар).

  • Камъни в бъбреците

  • При репродуктивни проблеми (защото се смята, че куркуминът понижава нивата на тестостерон, когато се приема перорално от мъже).

  • При бременност и кърмене – докторите препоръчват да се избягва приема на куркума под формата на лекарство или хранителна добавка, но приемът й като подправка в храната се смята за безвреден.

Абониране
Известявай ме за
guest
Inline Feedbacks
View all comments