КОСОПАД!!!!!! + ВЪЛШЕБНА МАСКА ЗА КОСА

ОБИЛЕН КОСОПАД – ПОЗНАТО ЛИ ТИ Е?

   Пролетта и есента са сезоните, през които все ни карат да пием витамини.   Имунитетът ни пада. Може да се чувстваме отпаднали и без енергия.  НО задължително косопадът е налице. Косата е суха в краищата, а мазна в корените. Къпем се и  SOS  остана ли ми изобщо коса на главата? Падат цели кичури! Излизаме от банята, слагаме стилизанти, сушим и ни се иска пак да я измием. Сякаш нещо не е наред  

Правилно. ☑ Нещо не е наред. НО кое?

1️⃣️ Липсват ни минерали. 

Тук трябва да видим каква сол ядем (помниш ли статията за солта =Да, провери я!❗ Важно е и колко вода пиеш – ако е над 0.033 л на твой килограм, измиваш минералите. Ако пиеш кафета, зелен чай и други обезводняващи, не забравяй да добавяш  + 500мл. на всяка чаша.

2️⃣️ Дехидратация

В студените месеци не ни се пие вода. А трябва  Тогава косата губи блясък и еластичност!

3️⃣️ Ползване на продукти за коса с вредни съставки. 
Припомни си статията за вредните вещества в козметиката  .По същество, когато имаш някое от тези вещества в продуктите си, те правят нещо като стреч фолио върху всеки косъм. Така създават парников ефект и изсушават косата, докато не стане на слама и не остане капчица живот в нея.  Да не говорим как влияе на скалпа.

4️⃣ ️Често миене на косата.

Колкото по – често я измиваш и третираш, толкова повече изсъхва и се накъсва. Косата се мие на 4-5 дни. За толкова време е нормално! Ако искаш да я миеш по-често – нещо не е наред.?Помниш ли статията за мазната кожа?❔ Е, същото е. Колкото повече я пресушаваш, толкова по – бързо тя иска да произвежда себум. В един момент, вместо да се омазни за 5 дни и да произведе 5 лъжици себум, тя се научава да го произвежда за 24-48 часа. Много клиенти са ми казвали: “Ако не я изкъпя всеки ден, не мога!Започни да я миеш всеки път малко по – късно. И за две – три седмици ще видиш как нещата ще се оправят.

5⃣ Без шапка.

Гледала ли си “Камбанка и тайната на крилата”?‍♀️ Какво се случи с крилата на феята на студено? ❄Счупиха се! В студеното време косата е като малка крехка нишка. Тя замръзва и се начупва.Температурната разлика вътре – вън е още по-лоша!

6⃣ Храна.

Ако ядеш сладко, то разпада колагеновите влакна.

И ВОАЛА! Косопад.

За мен косопадът е червена лампа, че нещо не е наред. Виж какво!

Знам че, малко те обърках. Последните страница и половина имаше много напомняния за вече говорени неща. Целта беше да ти сглобя цялата картинка. Досега ти давах части от пъзела, а сега виждаш какъв е всъщност. От всички обучения, които правя осъзнах, че няма как да разбереш края, ако не почнем от начало. Затова и нямам къси лекции. Всичките ми събития са целодневни или 8 дневни 🙂 Или ще се научиш и ще разбереш всички, или няма смисъл.

А сега ще ти споделя как аз си оправих косопада след ражданията. Как  накарах косата си да расте като плевел! И как днес не се притеснявам да я режа и подстригвам, защото тя не цъфти и не спира да расте!

Представи си дърветата през есента. Какво се случва? Листата окапват, за да защитят дървото и то да продължи да живее. През зимата то няма как да ги изхранва. От студа замръзват. ❄⛄Така и косата. Тя се жертва, за да оцелеем ние. ✨Някой да се жертва за благото на другия, не ми звучи като всичко да е ок.

Споделям една наистина вълшебна маска за коса!

Маска за дълга коса без косопад:
1 ч.л. мед
1 ч.л. алкохол
1 с.л. мас
1 ч.л. бадемово олио
1 ч.л. смес на “Икаров” за коса
1 ч.л. глицерин
1 ч.л. рициново масло
1 ч.л. “Тривитаминол” (купува се от ветеринарна аптека и съдържа витамините А, Е и D )
1 жълтък

✍Тук е много важно да правим маската не повече от 3 месеца и да почиваме минимум 3 месеца след това. Да спазваме срока на “Тривитаминол”-а и да го държим в хладилник! ❗Да оставим да престои върху косата между 30 и 60 минути Не повече. В противен случай ще си направим алергия, защото съставките са много силни.❗❗

Ако искаш и втора маска за лъскава и права коса – знаеш какво да направиш – ПОКАЖИ МИ ГО  с like like like

Пожелавам ти много усмихнат ден!

Бъди неотразима, уверена и женствена до мозъка на костите си!

Другото само ще ти се случи

Ема 😉

Подобни статии