ИЗЛЪЖИ МОЗЪКА

   ИЗЛЪЖИ МОЗЪКА или как да хакнем системата в наша полза 
 

☝Удивително е как емоциите влияят на позициите на тялото ти! Забелязала ли си? А знаеш ли, че позициите на тялото влияят на емоциите ни?    

   Всяка емоция, всяко чувство са определено движение на тялото. Те са съпроводени с отделяне на определени хормони. А те подсилват тази емоция – стрес,  щастие,  тъга,  депресия,  сънливост и т.н. Отделяйки стресови хормони, мотивацията и увереността ни пада.  Тялото ни автоматично е с рамене надолу  , гърдите ни са свити, очите гледат надолу.  Сякаш сме по-ниски от тревата. И обратното! Ако си супер щастлив, усещаш как кипиш от енергия    и не можеш да седнеш дори. Сведи поглед, свий рамене и ще видиш как веднага ще се почувстваш гадно! Ще ти стане тъжно, ще се почувстваш разочарована, виновна, неползотворна.  Ами ако така се чувстваш в действителност? Нека се изправим.  Вдигни брадичка напред и нагоре,  гледай високо, изправи гърба и раменете, подскочи 2-3 пъти.      ⛹️‍♀️Усети пулса! Усети как се вълнува! Как сякаш нещо в теб кипи! Току – що ти сама произведе хормоните на щастието.


Ако в края на работния ден вече си уморена, но има още 1 час преди да си тръгнеш и имаш чувството, че няма да го изкараш. Сякаш енергията ти е на минус 200, от максимални 10.

УСМИХНИ СЕ!!!

Да, правилно четеш. Усмихни се! Тялото не разпознава истинската от фалшивата усмивка. Усмивка – означава отделяне на ендорфин! ЩАСТИЕ! Автоматично ще получиш доза енергия! Която ти коства една усмивка за 30 секунди. Често, когато децата са криви, спи им се или са гладни, започват да се цупят. ⚔И става по-зле! Аз ги разсмивам. Заставам срещу тях и казвам някоя глупост или директно:


“Предизвиквам те! Усмихни ми се и задръж 30 секунди.“ И работи ☺След половин минута. те вече са други деца. 

Не тренировките ми, по обученията, на личните ми консултации имам цел – да карам хората да се смеят на всеки 15 минути. Както разбра, ако се засмееш, вдигаш енергията. Така в най-тежката част от тренировката сякаш пиеш доза енергия. Обученията ми са целодневни по 6-8 часа. Как ще издържиш, ако само използваш силите си, но не произвеждаш енергия? Била си на скучни семинари… след втория час заспиваш и започва едно шумене в цялата зала. И накрая добре, че си си записала нещо, защото в главата ти не е останало нищо. Ти беше ли изобщо там?

☝Затова го споменах и в темата за диетите. Ние сами си вкарваме автогол! ‼Искаме да сме щастливи, а самите ние стоим изгърбени и свити. Чувстваме се гузни за бонбона, който изядохме. Ами шоколада вчера? В смисъл: ние вярваме, че да ядем сладко е лошо! Пълнеем. Ядем сладкото бързо, не му се наслаждаваме. След това имаме чувство за вина. След това тялото е свито и има хормони на стреса. Мъчим се да го забравим. И ако някой ни пита, веднага реагираме тип защитно оправдание. Не е нужно! ☑Яло ни се, яли сме.☑ Защо трябва да се оправдаваме? ‼

❓❓Как да си помогнем?

Не се чувствай гузно, че си яла сладко! ‼‼Помисли какво си яла преди това! В него е проблемът. То не ти е дало това, от което имаш нужда и тялото иска да си компенсира с това, с което си го научила. По – добре изяж нещо, отколкото нищо!

Стой изправена. Без значение колко си уморена. Свиеш ли се, работиш ли на компютъра или на бюрото изгърбена цял ден – няма да отслабнеш, без значение от диетата. Това е нещо като червено – заплаха! Свита си – нещата не са ок! Складирай! Произведи още хормони на стреса! Давай, давай, давай… няма време! ⌛⌛

Winter is coming!!!

Произвеждай повече от хормона на щастието! Усмихвай се! Произвеждай повече хормона на мотивацията! Празнувай всяка победа! КАК? Поставяй си лесни цели! Две седмици – 1 см от талията да си отиде. Пляскай, викай, радвай се.

И не забравай: дали кокошката или яйцето е първо – няма значение! Имаш и кокошка, и яйце.

Дали ще си уморена и тъжна, и ще се свиеш в себе си зависи от теб..

Дали усмивката  ще е първа и после смеха, или първо ще се смееш, и после ще остане усмивката – също

Стой права, с гордо вдигната глава, а всичко ще си дойде от само себе си ✊

“Мотивацията почти винаги е по-важна от простата мотивация “

Норман Августин.

Ема 😉

Подобни статии