Слаба памет

СЛАБА ПАМЕТ, ПАК ЗАБРАВИХ………!!!!!!!!!!

Познаваш ли хора, които „ще си забравят главата някъде и няма да забележат“ ?

Да, за теб говорех 

 И тук не говорим за хронични заболявания, нито за случая, в който работим на 10 места и забравяйки изпразваме чашата. Говорим за случая, в който сами сме си виновни!

Има няколко причини, на които можем да влияем на слабата памет и те са взаимно свързани!

ВОДА – от 74 до 90% от нашия мозък е вода. Колко вода пиеш на ден? Представи си медуза, оставена слънце…..без вода. Мммм даааа…. това се случва и с мозъка ни при дехидратация. Всеки ден водната норма е по 0,033л. на телесен килограм. Ако пием кафе или друг обезводнител + още 500мл. на всяка приета чаша. Първата дехидратация в нашето тяло се случва в мозъка. Започваме да се изгърбваме, смачкваме дробовете и органите, прилагаме допълнително вътрешно налягане. Да не говорим, че от изместването напред увеличаваме тежестта на тялото в пъти повече. 
РЕШЕНИЕ: Пий вода! 

ПОЗА НА СЪН – ако спим с възглавница, прищипваме единствените големи артерии на врата, които трябва да хранят мозъка, кожата, косата и всичко на главата ни.  Ставаме с отоци и подпухналост, лимфата не си е свършила работата и не е изчистила. Не си мисли, че си подпухнала само под очите.  
Представи си го по следния начин: ако имаш един презерватив, не можеш да го разшириш и свиеш 1 000 пъти, нали? Пада качеството, сигурността, видът му вероятно ще стане ужасен. Не можеш да разтягаш и да свиваш кожата, тъканта и мозъка всеки ден по няколко пъти и да искаш да имаш памет и красота…. 
РЕШЕНИЕ: Спи по гръб, без възглавница.

СЛАБО КРЪВООБРАЩЕНИЕ – ако нямаш движение, седиш много часове на работа, спиш свит на кравайче, седиш с кръстосани крака или “по турски” и още куп за мен странни пози,  то ти си забавяш сама течението на реката, която тече вътре в теб. И от буйна река в сезона на приливите, става малко поточе в средата на сушата.
РЕШЕНИЕ: мисли как спиш, как седиш, мисли какво правиш!

ЛИПСА НА ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА – качеството на храната ни определя качеството ни на живот!  Определя кои сме ние: онази кривата постоянно в цикъл, разсеяната, купонджийката, алкохоличката, вечно усмихнатата, тъщата и т.н. Ако в храната ти липсва качество, отрицателни радикали и стойност…. то живота ти ще е кръговрат на умора, кривотия, всички ще са ти виновни, вечно отлаганото „от утре” така и не идва, да не говорим колко много забравяш! 
РЕШЕНИЕ: Увеличи приемът на плодове и зеленчуци. Намали сладкото, чипсовете, пържено и всичко, което се сещаш за вредно (освен маслото и животинските мазнини, те не са вредни, а ти помагат). Можеш да добавиш гинко билоба, баобаб и други храни, които отварят кръвоносната система и подобряват оросяването, както правя и аз. Аз лично избирам само стрити билки, които директно слагам в смутито си.
ЛИПСА НА ТОНУС В МУСКУЛИТЕ – когато имаме слаб тонус на мускулатурата, няма кой да помогне на кръвоносните съдове да пренасят хранителните вещества, а на лимфните да изхвърлят боклука.Реката отново се забавя. Това е да чакаш само гравитацията да работи, еми ок, но тя тегли само надолу… 
 РЕШЕНИЕ: Движи се!
ЛИПСА НА КИСЛОРОД – от прищипването на артериите, от слабото кръвообращение, липсата на тонус на мускулите и НЕПРАВИЛНОТО ДИШАНЕ изпадаме в дефицит на кислород. Кислородът е като добавка в кръвта, която вдига качеството на всички процеси в него. Нещо като газ и Wpower 100 октана с добавка. Има разлика, нали? При липса на кислород кръвоносните съдове губят еластичност. Губят способността си да се разтягат и свиват. Така на топло ни е много трудно, а на студено ни е много студено. Започва поява на разширени вени, не само по краката. Там са нещо като червената лампичка на таблото, която ни кара да се замислим. 

РЕШЕНИЕТО: Мисли как дишаш! Дишай настрани и отваряй диафрагмата както са хрилете на рибите. В началото от пренасищане ще ти се завива свят, но това е индикация, че за пръв път дишаш! 

ПЕСТЕНЕ НА ЕНЕРГИЯ – колкото по – малко ползваш, толкова по – малко произвеждаш! И накрая изпадаш в авариен режим! Замисли се колко хора около теб изглеждат в това състояние, сякаш са на автопилот. Така не живеем, така просто съществуваме!
РЕШЕНИЕ: Харчи повече енергия и ще произвеждаш повече енергия! Търсенето определя предлагането! Няма разсеяни по РОЖДЕНИЕ! Това е поредното оправдание на главния мозък, за да бъде прав. Не случайно в SEMMA дишаме по определени методики! Една от тези методики е вписана в рекордите на Гинес! А когато тренираш и виждаш как разширените вени изчезват…. това е безценно! Промени горните 7 неща и ще помниш всичко в детайли!

И тук ми идва да те попитам: Ако четеш всички статии  – забелязваш ли как всичко е свързано 

Не спирай да се учиш, Прелест!

Ема

Подобни статии