Мазна кожа

 SOS 

МАЗНА КОЖА

SOS 

 

Днес станах в 04:00 часа сутринта и се замислих, кое е нещото, свързано с кожата, което повтарях всеки ден. Исках да ти напиша статия, която да ти е супер полезна! Тогава се сетих за кошмарите ми вечер – как повтарях постоянно едно и също, а незнаещите не свършваха!!! През летните месеци, работих по над 12 часа в салоните за красота и то в по два кабинета едновременно. През ръцете ми минаваха между 15 и 25 души за ден. Повтарях по над 10 пъти на ден: Кожата ти не е мазна, а дехидратирана, защото...” А колко пъти съм го повтаряла на сън… това е друга тема! Днес много хора не осъзнават наистина какво е мазна кожа и какво е дехидратирана! Защо се случва така? Кожата и в двата случая се омазнява и започва появата на разширени пори и черни точки. Челото лъщи, а каквото и да сложим, искаме след 5 минути да го измием или избършем. Мием лицето сутрин и вечер, слагаме леки кремове или изобщо ги пропускаме. Познато ли ти е?

Какво правим ние? Прибираме се вечер.  Цял ден сме били навън, тренирали сме, били сме на работа и неминуемо попиваме прахоляка от улиците. Имаме един слой себум️️, един слой крем️, един слой грим и за финал – няколко пласта прах и боклуци. Прибираме се и си взимаме прекрасен топъл душ, ако може и горещ. Той разтваря мастните образувания, горещината дехидратира като бонус кожата. След това излизаме и не искаме да сложим нищо или слагаме някой много лек крем. На сутринта ставаме и усещаме, че лицето е мазно и пак го измиваме. Може пак да сложим крем. Отгоре грим. И се чудим защо ни е мазно и постоянно се пипаме и подпираме и лепим още боклуци по лицето. А, ето! Появи се и пъпка…

Ако измием кожата сутрин, сваляме нейната защита (себумът, който тя си е произвеждала старателно цяла нощ). И след 15 минути излизаме навън – незащитени. Тя панически започва да произвежда същото количество, но не за 8-10 часа както по време на сън, а за 15 минути. Тялото не е глупаво. То работи в синхрон. Ако ти му даваш 15 минути от измиването до излагането навън, то ще се научи. Но ако трябва да произведеш 1ч.л. себум за 24 часа, то така ти ще я произвеждаш за 15 минути. Лицето ти лъщи, а кожата е суха. Представи си го като поръчка. Ако ти поръчат 10 кифлички (да речем, че са здравословни) за след 24 часа, но изгориш порцията, като я претопляш малко преди клиентите да дойдат,   ще направиш нови, нали? Ама този път ще си по-експедитивен! Няма да кажеш „Е, нищо ще му върна 2 000 неустойка“.  И това е самото началото! Скоро ще прочетеш и решението на проблема.

Усмихнат ден, Неотразима!

Ема

 

Подобни статии