Как да си мием зъбите

  Изглежда просто, нали?

И все пак – как да си мием зъбите?

 ЧАСТ 3 


ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ”


Вече ти написах статия как да имаш искрящо бяла усмивка БЕЗ зъболекари и за цели 2-3 лв. Но сега искам да разгледаме друг аспект.

На 10 всеки 8 имат назолабиални бръчки. Това са гънките около кръговия мускул в долната част на лицето (устата). Имаме само три такива в цялото тяло – около очите, устата и срамните устни. Бръчките се появяват от провисване и от неправилни навици. Вече говорихме за провисването и какво ни липсва и от какво се повлиява. Сега ще поговорим за неправилните навици.

Мием си зъбите поне два пъти на ден. Ако ги мием хубаво, то трябва да е по 3 минути. Това означава 6 минути на ден. 42 минути за седмица. 168 минути за месец. 2016 минути за година. Ако го правим неправилно ние сме 2016 минути с бръчки на лицето за една година. Когато кожата е млада 2-3-4…. 15 годишна тя се възстановява. Колагенът е много, кожата, мускулите и тъканта растат постоянно. Не го забелязваме. 

Но след 18г., когато растежа се нормализира и след 20г., когато колагенът започне да се произвежда по – бавно,  нещата вече се променят. Не знам дали си забелязала как имаш дни с бръчки, а имаш и дни без. Това се влияе от храната и от навиците ти. Зъбите трябва да се мият с отпусната мускулатура. В долната част на лицето си – от очите до брадата имаш около 48 мускула.️ И, за да си измиеш зъбите, активираш всичките! А не трябва. Трябва да са в покой. Леко даваме долната челюст надолу и се опитваме да не стягаме. Погледни се в огледалото като си миеш зъбите! Виж колко много бръчки си правиш! Защо? Там където виждаш бръчките докато си миеш зъбите, там и ще станат! Като мия зъбите на децата и постоянно им повтарях отпусни, отпусни… вече си ги мият сами и не стягат изобщо.

Аз ги мия в поза на упражнение. Или правя „Устните на Джоли“ – упражнението за горна устна. Или ги мия в буква „О“ . Който е бил в маратона “Порцеланова кожа”, знае второто. А който е бил на Фейсбилдинг тренировки – и двете. Така или работя за увеличаване на обема на горна устна или стягам всичките 48 мускула и работя за повдигане и стягане на контура.

Аз съм жена и обичам да правя по няколко неща. Нямам възможност да отделям време за 50 неща по отделно. Нямам време! Затова обичам да съчетавам. Така и така трябва да си измия зъбите. Първо не го правя грешно, за да нямам бръчки. Второ тренирам докато си мия зъбите. И така стегнала веднъж, не ми трябва да тренирам отделно, защото аз го правя всеки ден по 6 минути. И така си открадвам нелегално 2016 минути в годината. И работи!

Не се МЪЧИ да правиш нещата правилно! Направи си го НАВИК!

Усмихнат ден, Прелест!

Ема

Подобни статии