Как да имаме щастлива връзка

99.00лв.169.00лв.

Достъп до курса: 3 месеца

Код: Няма Категория:

Описание

За над 17 години съвместен живот, много пъти сме стигали до края на пропаста – загуба на всичките ни финанси, скандали, мисли за развод, живеене в различни градове, спонтанен аборт, неразбиране, упреци, изневери… НО взехме решение да израстнем заедно и да с енаучим от грешките си, вместо да се разделим. И днес не бих променила нищо от миналото ни. Защото точно това ни направи тези, които сме. 

 

Как постигнахме хармонията, разбирането и любовта, която имаме днес и как помагаме на други да постигнат същото, ще ти разкажем в тези два уебинара. Защото вярвам, че можеш да го постигнеш и ти!

ЧАСТ 1: ЕГОТО И МАСКИТЕ, КОИТО НОСИМ

Първа стъпка е да осъзнаем, че в една връзка имаме партньор, а не опонент. Често се караме, защото искаме да сме прави и да надделеем, без да го осъзнаваме. Искаме да докажем на партньора си, че ни бива, че сме силни и можещи, защото в гените ни е заложено да се състезаваме и да спечелим, за да бъдем избрани. Да така е! Но само докато спечелим сърцето му, и реално не се борим с него, а ЗА него! 

 

За да спрем да го правим е нужно да опитомим Егото си. Повечето хора се опитват да го махнат, все едно е нещо лошо. НО то е част от нас, и докато го отхвърляме, ние се борим сами със себе си и накрая губим себе си. 

 

Втора стъпка е да осъзнаем бутоните, които си натискаме един на друг. Чрез тях нараняваме партньора си, човека, който най-много обичаме. Забиваме сабя след сабя в сърцето му и се чудим защо той прави същото! Накрая оставамя наранени и самотни, чакащи нещо да се случи. При положение, че ние трябва да го накараме да се случи.

 

Трета е да свалим маските, които носим, за да отговорим на очакванията, които сами имаме! Живеем с някой години, докато не осъзнаем, че не го познаваме и той нас. Усещаме как сме загубили себе си и търсим места за развлечение, където да можем да сме себе си. Защо? 

 

В част 1 ще си поговорим за:

1. Родовите модели – дали работят за нас и как можем да ги променим?

2. Маските, които носим и ролите, които играем – защо го правим и как да бъде себе си?

3. Жертва – Агресор – Спасител – къде сме ние?

4. Страхове – що за създания са, от къде идват и как да ги преборим?

5. Сенчести аспекти – имаме ли такива и как да ги открием? 

6. Егото – младо или старо и как да преминем от едното към другото?

7. Какво искаме ние и какво си мислим, че искаме – истина срещу реалност!

8. Влияние на магии и обсесии

9. Чуждите енергии и тяхното влияние + подарък “как да се защитим”

10. Живот в миналото и какво говорят предметите, които ни заобикалят? 

 

ЧАСТ 2: НАЙ-БЪРЗИТЕ НАЧИНИ ДА СРИНЕШ ЕДНА ВРЪЗКА

Ако знаеш къде има подводни камъни, то никога няма да се удариш в тях. Със съпругът ми ги открихме по трудният начин – с много удари и припадъци в камъните. И когато за 50 път накуцваш, защото си се ударил в един и същ камък.. вече знаеш за него и не минаваш от там. 

 

И двамата споделяме опита си с отворени сърца с вас. В този уебинар, ви споделяме най-големите грешки, които сме правили и са ни водили до най-големите крахове и падения. Изборите, които сме направили, за да се стигне до там, и тези, които сме избрали, за да се изцелим след това. Трудно ми е да ги обхвана с няколко точки, но за да ви маркирам накратко темите ще напиша следното:  

 

В част 2 ще си поговорим за:

1. Хобита и тяхното значение 

2. Трябва ли да промениш другия и ако да, то как?
3. Разрушителната сила на разочарованията и как да я спрем?
4. Има ли значение секса и до къде се простира то?
5. Отговорностите в една връзка и с какво се изчерпват те?
6. Силата на сравняването
7. Защо губим доверие и как да си го върнем?
8. Мъжка – женска енергия – разковничето скрито в тях
9. Ревност – защо и как се появява?
10. Изневерите и влиянието на чуждата енергия

11. Контролът над другия и самокритиката

12. Лъжите – защо и какво посаждаме

13. Ела при мама …

 

Помня как за пръв път чух за човек, който е довел фирмата си до фалит десетки пъти и след това беше написал книга, която е станала бестселър. Много ме заитригува и седнах да прочета историята му. Тогава се замислих, как ако знаем какво НЕ трябва да направим за да не сринем нещо, то шанса да го сринем наистина намалява. Когато казах на Ивайло: “Искаш ли да направим курс заедно за Хелоуин, имам идея да е за маските, Егото и ми се иска да има нещо за отношенията. Идва ли ти някаква идея?”, той се засмя и каза: ” Токсични връзки”, “Убийствени връзки”,  а аз довърших – “Най-бързия начин да сринеш връзката си”. И двамата се засмяхме и беше решено. Като двама тийнейджъри, които се събраха на 17 и 21 години, имахме много време да тестваме и да правим безброй грешки, докато стигнем и изградим връзката, която имаме днес. Имаше десетки падения, грешни решения, изневери, загуба на пари, спонтанен аборт, неразбиране, безброй работни часове, бърнаути, скандали, безпаричие и какво ли още не… докато стигнем до хармонията, сплотената връзка и любовта, която имаме днес. И ако някой каже, че е въпрос на късмет, ще се усмихнем и ще си кажем: “Някой ден ще разбере, че в това няма късмет, а всичко е въпрос на решения и дейстия, които ни правят това, което сме и ни водят там където сме”. 

 

 

КАК ТИ ЗВУЧИ?!

Много години в ценностната ми система работата беше на първо място. И не разбирах какво НЕредно има в това. Днес пишейки това се усмихвам с балгодарнаст, защото тази ми грешка ме научи на много неща и преди всичко да ценя семейството си днес, а партньора си още повече. 

Връзката е място за израстване. Понякога е бойно поле, понякога си в рая. Много пъти от различи терапевти – шамани, сексолози, психолози, терапевти и какви ли още не, при които исках да открия отговор преди най-големия крах, чувах да ми казват: “Там всичко е обречено”, “Той не е за теб, махай се”, “Ти си… такава и такава… той е… Нямате място заедно”, “Той ще те тегли надолу” и само негативизъм. Аз не го виждах така обаче. Исках да видя какво пропускам, какво не се вижда с разума и простото око! И така отново сама взех решение, НО решение за нещо, което не може да НАПРАВЯ сама. И така днес сме това, което сме, благодарение на двама ни. На всяка грешка, която сме направили и на всяко решение, което сме взели. 

Връзката е училище и от нас зависи какви ученици ще сме и как ще го завършим. Някои може да си купят дипломата, други да прекъснат, а някои ще завършат с прекрасни спомени и много натрупан опит. Ти от кои ще бъдеш? 

Допълнителна информация

Варианти

Част 1, Част 1 + 2

Абониране
Известявай ме за
guest
Inline Feedbacks
View all comments