Био Куркума, Джинджифил и Черен пипер на прах

19.80лв.

Пpoтивoвъзпaлитeлнo, aнтиoĸcидaнтнo, пpoтивopaĸoвo, диypeтичнo, дeтoĸcиĸиpaщo дeйcтвиe. Повлиява патогенната флора, възпрепятства развитието на вредни микроорганизми. Регулира работата на стомашно-чревния тракт, черния дроб и дебелото черво. Подходящ е при лечение от чревни паразити.

60 таблетки

Изчерпан

Изпрати ми E-mail, когато отново е наличен!

Код: 2064 Категория:

Описание

От 10 000+ проучвания, отнасящи се до основната съставка в куркумата – куркумин, най-интересното е, че когато тя се сравнява с конвенционалната медицина, нейните ползи са равни на ползите от голям брой фармацевтични лекарства. Kypĸyмaтa e oбявeнa зa лeĸ пpи нaд 600 зaбoлявaния. Лeчeбнитe пoлзи oт Kypĸyмата ca извecтни в пpoдължeниe нa cтoтици гoдини. Tя e извecтнa cъc cвoeтo пpoтивoвъзпaлитeлнo, aнтиoĸcидaнтнo, пpoтивopaĸoвo, диypeтичнo, дeтoĸcиĸиpaщo дeйcтвиe. Използва се при ĸoлиĸи, дизeнтepия, жълтeницa, чepнoдpoбнo зaбoлявaнe, pинит, вapицeлa, пpocтyдa, ĸoнюнĸтивит, и зaбoлявaния нa пиĸoчo-пoлoвaтa cиcтeмa. Mнoгo чecтo ce изпoлзвa и в cлyчaй нa лoшo xpaнocмилaнeи дopи peвмaтoидeн apтpит. Смята се, че куркумата понижава нивата на триглицериди в кръвта и спомага за регулирането на лошия холестерол в организма.


Но куркуминът възлиза на едва 5-7% от състава на корена, така че приемът на куркума под формата на подправка, не е достатъчен за да се почерпят тези ползи. В допълнение, куркумата се спряга като ефективно средство срещу редица други заболявания. Част от тях са болестта на Алцхаймер, преддиабетно състояние, различни възпалителни процеси, свързани с работата на имунната система, синдром на възпаленото черво (подут корем), акне, главоболие и др. Помага и намалява болки в коленете, бедрата и гърба, които възникват заради физическа активност, по време на тренировка или свързани с възрастта дегенеративни заболявания.


Хората, страдащи от тези проблеми, се оплакват от скърцане в ставите, болка при движение (особено когато са били неподвижни за по-дълъг период от време), ограничен обхват на движението на ставите. Като в този случай препоръчвам да се приема заедно с колаген със сяра.


При затлъстяване възпалителните процеси в тялото се засилват и това поставя организма в риск от редица хронични заболявания. Със своите анти-възпалителни свойства куркуминът потиска възпалителните процеси в мастните и мускулни клетки, като така успешно може да предотврати развитие на инсулинова резистентност, повишаване на холестерола и други подобни състояния, които се свързват с хроничното затлъстяване. 

Био Джинджифил – силноантисептично средство. Притежава антибактериални, противовъзпалителни и бактерицидни свойства. Повлиява патогенната флора, възпрепятства развитието на вредни микроорганизми. Също така понижава нивата на лошия холестерол. Веществото гингерол, което се съдържа в джинджифила, подпомага да редуцирате нивата на лошия холестерол, което ще ви предпази от запушване на кръвоносните съдове. Приема се за природен афродизиак. Джинджифилът засилва кръвообращението в органите на малкия таз, така подпомага и работата на половата система, а също така ободрява и енергизира.

Подпомага отслабването. Засилва обменните процеси, което от своя страна ще доведе  до по-бързото разграждане на мазнините. Също така, джинджифилът ще регулира работата на стомашно-чревния тракт, черния дроб и дебелото черво. Подходящ е при лечение от чревни паразити. Повишава имунитета. Особено се препоръчва консумацията на този чудотворен корен през пролетта, зимата и есента, когато организмът има нужда от допълнителна имунна защита.
 

Основното активно съединение на пипера – пиперина, е способно да възпре развитието на туморни образувания. При комбинацията му с антитуморното съединение на растението куркума неговите противоракови свойства се повишават многократно. Антибактериалните му и антиоксидантни свойства са ефективни при настинки и кашлица, имат силно противовъзпалително действие и повлияват благоприятно състояния на депресия, като предпазва мозъчните клетки от увреждане и оксидативен стрес. Черният пипер спомага за намаляване на теглото и предотвратява формирането на мастни клетки, помага тялото да усвоява хранителните вещества и забързва метаболизма като изчиства тялото от токсините. Той намалява нивата на кръвна захар и понижава нивото на лошия холестерол, което намалява риска от сърдечни заболявания. Не на последно място черният пипер предотвратява стареенето на кожата.

Състав:

Органична куркума на прах, органичен джинджифил на прах, екстракт от органичен черен пипер. 

Състав на 1 таблетка: куркума 300мг., джинджифил 199мг., черен пипер 1 мг., съдържание на пиперин 0.95мг.

Препоръчителна дневна доза:

2 таблетки на ден приети с вода.

Абониране
Известявай ме за
guest
Inline Feedbacks
View all comments